Webflow naar Wordpress Het beste van beide werelden

Webflow en WordPress zijn twee populaire opties met elk hun eigen set van voordelen en functies. Soms kan het echter nodig zijn om over te stappen van het ene platform naar het andere.

Webflow

Webflow is een no-code webdesign- en hostingplatform dat steeds meer aan populariteit wint. Het biedt een visuele interface waarmee gebruikers responsieve websites kunnen bouwen zonder te hoeven coderen. Hier zijn enkele van de belangrijkste kenmerken van Webflow:

Webflow

No-code ontwerpen

Een van de grootste troeven van Webflow is de visuele ontwerptool waarmee gebruikers de lay-out van hun website kunnen maken door eenvoudigweg elementen te slepen en neer te zetten. Hierdoor kunnen zelfs beginners intuïtief websites ontwerpen zonder te hoeven rommelen met code.

Geïntegreerde animatiemogelijkheden

Webflow's interface biedt gebruikers de mogelijkheid ieder element te animeren en live te bekijken. Ook wordt Lottie (svg animaties) ondersteund.

Eenvoudige Hosting

Webflow biedt hostingdiensten en maakt het proces van het live zetten van je website naadloos. Gebruikers kunnen hun sites snel publiceren en beheren zonder dat ze zich zorgen hoeven te maken over serverconfiguratie of complexe deploymentprocedures.

Code problemen?

Ben je bezig met een website en loop je tegen problemen aan? Misschien dat wij je kunnen helpen. Neem een kijkje bij ons artikel Custom Code.

Lees meer

WordPress

WordPress is een van de meest populaire contentmanagementsystemen (CMS) ter wereld. Het is een open-sourceplatform dat in eerste instantie werd ontwikkeld voor blogs, maar inmiddels is uitgegroeid tot een krachtig hulpmiddel voor het bouwen van allerlei soorten websites.

Wordpress

Eenvoudig CMS

Het beheren van content op WordPress is eenvoudig. Het toevoegen, bewerken en verwijderen van berichten en pagina's vereist minimale kennis. Dit maakt het ideaal voor zowel beginners als ervaren gebruikers.

Aanpasbaarheid

WordPress is zeer aanpasbaar en biedt volledige controle over de website. Gebruikers kunnen plugins toevoegen om extra functionaliteit toe te voegen zonder te hoeven programmeren. Ook layouts kunnen makkelijk van positie worden veranderd.

Zoekmachinevriendelijkheid

WordPress is geoptimaliseerd voor zoekmachines, waardoor het gemakkelijker is om een goede positie in zoekresultaten te bereiken. Klanten die de nadruk leggen op zoekmachineoptimalisatie kunnen dit zelfs verder uitbreiden worden door middel van SEO plugins.

Verhuizen voor alle voordelen

Stel je hebt een website gemaakt in Webflow, maar je klant wilt toch liever een WordPress site. Dan kunnen wij je uitstekend helpen! Wij kunnen je geëxporteerde code omzetten naar een WordPress thema en alle bewerkbaarheid aan toevoegen die je graag wilt. Denk bijvoorbeeld aan blogfilters of zoekfunctie. Wilt je klant ook nieuwe pagina’s aanmaken zonder telkens je in te hoeven schakelen? Wij maken alle pagina templates gereed. Hier een overzicht van alles wat we doen:

Webflow-naar-wordpress-rechtop

Pagina Templates

Iedere specifieke pagina kan zijn eigen template hebben. Met een simpele dropdown kan de klant gemakkelijk kiezen welke opzet nodig is.

Selectieve inhoud

Een pagina waarbij de klant zelf kan kiezen welke onderdelen hij nodig heeft? Wij zetten iedere layout opzet om en vullen ze aan met custom velden. Zo heeft de klant een overzichtelijke backend en is ook nog in staat de volgorde te veranderen!

Functies realiseren

Filters of bepaalde interacties komen wel eens voor op pagina's. Wij creëren de code om alles werkbaar te maken en samen te laten werken met Wordpress.

Hosting inrichten

Hosting instellingen kunnen intimiderend overkomen, vooral als het je niks zegt. Wij stellen alles voor je in zodat jij of je klant zorgeloos online kunnen gaan.

Meer weten over de mogelijkheden?

De keuze tussen Webflow en WordPress hangt af van de specifieke behoeften en vaardigheden van de klant. Webflow is geweldig voor diegenen die een eenvoudige en visuele manier zoeken om websites te bouwen, terwijl WordPress meer controle en aanpasbaarheid biedt.

Meer vragen over je Webflow of WordPress site? Wij staan je graag te woord. Maak een afspraak op onze handige kalender of stuur ons een email.

Neem contact op